DE PATRONES
B&B Zutphen

ONZE B&B

Genieten op een bijzondere plek.
Onze charmante B&B is gevestigd in een prachtig herenhuis uit 1898, een huis in een middeleeuwse straat met een relaxte sfeer. Bij opgravingen zijn bestratingen van elzenhout en kiezel teruggevonden die teruggaan tot het jaar 1250. De naam Spittaalstraat komt van hospitaal Het Spittaal, dat al in 1268 genoemd werd. Het heeft vermoedelijk ergens ter hoogte van Spittaalstraat 1 t/m 13 gestaan.

Het appartement wat geschikt is voor twee personen, met één grote slaapkamer, bestaat uit twee etages en is te bereiken via een gezamenlijke voordeur (wijzelf wonen op de begane grond, onder de B&B) en een trap: de ruime living met loungebank en tafel, een eigen toilet en luxe badkamer met regendouche is gelegen op de eerste etage en heeft een heel eigen sfeer. De zeer ruime slaapkamer met kingsize tweepersoonsbed (180cm x 220cm) en privé zonne-dakterras vind je op de tweede etage, nog één trap hoger,  waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de zonsondergang.
WIE ZIJN WIJ

Wij, Wim en Myran zijn in september 2022 in Zutphen komen wonen.
Een verhuizing van Houten in het midden van het land naar dit mooie Zutphen in de Achterhoek. Op een dag gingen wij een dagje naar Zutphen om hier de sfeer te proeven en vonden we deze woning die net te koop stond. We werden op slag verliefd, wat een mooi huis met een fijne energie en sfeer. Onze kinderen waren al een tijdje de deur uit, dus we dachten we gaan ervoor! Niet lang daarna hielden we de sleutels in onze hand en trokken we erin. Het is heel fijn wonen in deze mooie en gezellige straat van Zutphen, zo dichtbij het sfeervolle centrum waar echt van alles te zien en te beleven is. Wim is Tuina masseur en geeft massages bij Stroom en Stilte, aan de overkant van de straat. Voor meer informatie   https://www.deduurzameeik.nl
Ik werkte in Houten bij Bever heb het roer omgegooid om in Zutphen te starten met onze eigen B&B "De Patrones" wat ik heel erg leuk vind om te doen. Buitenmensen zijn we ook. Regelmatig zijn we te vinden op de wandel en fietspaden rondom Zutphen waar het een feest is om te zijn. De Achterhoek is ons niet onbekend, aangezien ik ben opgegroeid in Zeddam, Na vele jaren in Utrecht en Houten weer back to the roots.