DE PATRONES
B&B Zutphen

FOTOGALERIJ

B&B De Patrones.
Onderstaande foto's geven een goede indruk van het historische pand waarin de B&B  is gevestigd, de kamers , dakterras, en de Spittaalstraat
.


Van alles aan de Hanze in Zutphen 2023.
Zutphen viert in 2023 samen met acht andere Hanzesteden -Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen en Zwolle- het Hanzejaar. Het Hanzejaar is een ode aan de Hanzetijd.   Zonder de Hanze waren deze steden nooit uitgegroeid tot wat ze nu zijn. Het was de samenwerking van de Hanze die de basis heeft gelegd voor de handel. Die bracht rijkdom, waardoor de plaatsen zich konden ontwikkelen tot machtige steden. Er is een omvangrijk programma van evenementen en activiteiten. Van lokale activiteiten tot grote eenmalige events. Ook in Zutphen is er gedurende het hele jaar een bijzonder programma, zodat iedereen kan ervaren hoe dit 800-jarige gedachtegoed nog steeds inspiratie biedt voor vandaag en voor de toekomst. Kijk voor het actuele programma op  https://www.inzutphen.nl/nl/hanzejaar-2023

Rijk aan cultuur en erfgoed.
Zutphen wordt vaak in een adem genoemd met de Hanze. De periode leverde de stad niet voor niets de bijnaam "De Rijkste" op. Dit jaar staan veel activiteiten in het teken van de Hanze maar er is nog veel meer te zien en te beleven in Zutphen. Als je in Zutphen rondloopt, geniet je volop van erfgoed, kunst en cultuur. Eeuwenoude monumenten, inspirerende musea en diverse galerieën en ateliers.

Overal waar je in Zutphen kijkt, zie je de meest bijzondere historische panden. Wist je dat deze stad ruim negenhonderd (rijks)monumenten telt? Van kerken tot hofjes, van stadspoorten tot winkelpanden. Verschillende monumenten zijn ook van binnen te bezichtigen. Zelfs tijdens het winkelen beleef je volop historie, aangezien veel winkels en restaurants zijn gevestigd in monumentale panden.

Zie meer van Zutphen.
Onderstaande foto's geven een goede indruk van de omgeving en  sfeer van het mooie historische Zutphen. Kijk voor alle cultuur- en erfgoedlocaties, rondleidingen en rondvaarten, evenementen, winkels, stadswandelingen, overnachtingen, horeca en nog veel meer op www.inzutphen.nl en plan je dagje uit.